Hardening Basics Part 2 TryHackme

Shamsher khan
2 min readMay 20, 2021

By Shamsher khna This is a Writeup of Tryhackme room “Hardening Basics Part 2”

https://tryhackme.com

spooky:tryhackme

Task 2: Chapter 3 Quiz

Question 1. Which SSH Protocol version is the most secure?

Answer: 2

Question 2. This is a random, arbitrary number, used as the session key, that is used to encrypt GPG.

Answer: nonce

Question 3. Yey/Ney — GPG is based off of the OpenGPG standard

Answer: yey

Question 4. What is the command to generate your GPG keys?

Answer: gpg — gen-key

Question 5. What is the command to symmetrically encrypt a file with GPG?

Answer: gpg -c

Question 6. What is the command to asymmetrically encrypt a file with GPG?

Answer: gpg -e

Question 7. What is the command to create SSH keys?

Answer: ssh-keygen

Question 8. Where are ssh keys stored in a user’s home directory?

Answer: .ssh

Question 9. What option needs to be set to select the type of key to generate for SSH?

Answer: -t

Question 10. The SSH configuration options presented in this chapter were found in what file (full path)?

Answer: /etc/ssh/sshd_config

Task 13: Chapter 4 Quiz

Question 1. Where are the AppArmor profiles located?

Answer: /etc/apparmor.d

Question 2. This directory includes partial profiles to be used in your own custom profiles

Answer: abstractions

Question 3. This punctuation mark is REQUIRED at the end of every rule in a profile

Answer: ,

Question 4. This AppArmor mode enforces the profiles but also logs them

Answer: audit

Question 5. This command checks the status of AppArmor

Answer: aa-status

Please Follow on LinkedIn Twitter

Written by Shamsher khan

https://tryhackme.com/p/Shamsher

For more walkthroughs stay tuned…
Before you go…

Visit my other walkthrough’s:-

and thank you for taking the time to read my walkthrough.
If you found it helpful, please hit the 👏 button 👏 (up to 40x) and share
it to help others with similar interests! + Feedback is always welcome!

--

--

Shamsher khan

Web Application Pen-tester || CTF Player || Security Analyst || Freelance Cyber Security Trainer